Het Koetshuis Ooidonk

Aan het einde van een mooie, romantische dreef, net buiten de dorpskom van St.-Martens Leerne, tussen Gent en Deinze, doemt de toegangspoort van het kasteel van Ooidonk op.

Het kasteel dat ooit diende als voorpost en verdedigingsbolwerk van Gent, ligt er nu vreedzaam bij, in een van de vele meanders van de Leie.

Wandelaars, fietsers, historici of gewoon nieuwsgierigen, kunnen er hun hartje ophalen want de Leiestreek met o.a ook zijn jeneverstokerij, museum van Deinze en Leiestreek, kunstenaarsdorp St.-Martens Latem, heeft er voor hen veel te bieden.

Naast de toegangspoort van het kasteel bevindt zich restaurant-brasserie “Het Koetshuis”, een mooie locatie tussen het lover en de oude omwalling.
De brasserie is een ideale stop- en ontmoetingsplaats waar je tijdens mooie zonnige dagen op het gezellige terras kunt genieten van een lekker abdijbiertje, eenvoudige snack of verse pannenkoeken en wafels.
Ook voor de kinderen is het een ideale plek, midden in de Vlaamse Leiestreek, waar er amper verkeer is en veel ruimte om zich uit te leven, in en rond het springkasteel!
Natuurlijk is het ook een must voor de kinderen om het echte kasteel met zijn statige tuinen te bezoeken.

Voor wie graag blijft dineren, is er binnen plaats tot honderdvijftig gasten.
Het Koetshuis is ook het ideale decor voor gezellige familiefeesten, formele persvoorstellingen, charmante huwelijken, enzovoort. In de aparte veranda of op de bovenverdieping kunnen dan weer vergaderingen en seminaries plaatsvinden.
De zaakvoerders houden voortdurend rekening met wat de gasten wensen en verwachten.
In Het Koetshuis is de keuken open van twaalf tot negen uur , met uitzondering voor feesten, want af en toe moet een feestje kunnen!”

Dat wil zeggen dat er op huwelijks- en andere feesten tot in de vroege uurtje mag gedanst worden.

Zaakvoerder: Siersack Rudi